Buurt-speeldag woensdag 28 september 2022

.        

SPEELTUINVERENIGING “KINDERVREUGD

 

Verslag Buurt-speeldag woensdag 28 september 2022

Afgelopen woensdag 28 sept 2022 hebben wij voor de vierde keer de traditionele Buurtspeeldag bij Speeltuinvereniging Kindervreugd georganiseerd.

Ondanks dat het de dagen ervoor heel erg geregend had werden we s’ morgens met een gezellig zonnetje gewekt, de goden waren ons goed gezind.

.

Samen met de vrijwilligers van Speeltuin kindervreugd, Marion Huis in t Veld van Haarlem Effect en Sport Support, organiseren wij dit evenement in kader van de traditionele Buitenspeeldag. Dit is een landelijk evenement dat altijd plaats vindt in juni maar vanwege de vele activiteiten in Haarlem Oost, hebben wij deze dag verschoven naar september en hebben wij er de naam Buurtspeeldag aan gegeven.

.

Dit jaar hadden wij niet alleen in de Speeltuin maar ook op het grote veld veel activiteiten voor Jong en oud. Op het achterveld stond een mega grote hindernis/stormbaan voor de wat oudere kinderen. De hindernisbaan werd aangevuld met autobanden waar je in moest stappen, touwen met lianen (Slickline) in de boom, zaklopen en onder een NET door kruipen.

.

Natuurlijk hadden we in de Speeltuin een springkussen voor de kleine kinderen, er waren div. spellen o.a.: een grote vier op een rij, ballen gooien en je kon sjoelen.

.

In de parkeer-lus stond een sloop auto die de kinderen, maar ook ouderen, mochten bekladden met verf. Wat dan ook gretig gedaan werd.

.

In ons Speeltuingebouw liet Story Gym ons zien hoe je met peuters alvast kan gymmen samen met ouders en/of grootouders. Dayna Dance gaf weer een spetterende demonstratie door de jeugd wat erg goed is ontvangen.

Melissa knutselde deze keer sleutelhangers en op het terras konden de kinderen zich weer laten schminken tot 15.00 uur.

.

Milieu Project

We hadden de kinderburgemeester, Tess …  met gevolg, op bezoek. Zij mocht de handeling van beplakte vuilnisbak onthullen, een project van kinderen die de stickers hebben ontworpen om Haarlem schoon te houden. Wij waren nu de eerste speeltuin maar er volgen er meer, alle bakken in alle speeltuinen worden beplakt met deze mooie sticker.

.

Aan het eind van alle activiteiten konden de kinderen nog een zakje chips krijgen en limonade, gesponsord door AH, dankjewel AH Schipholweg!!

.

Hierbij bedanken wij tevens onze sponsoren Pré Wonen, Gemeente Haarlem, Haarlem Effect en alle vrijwilligers van Speeltuinvereniging Kindervreugd, zonder hen kunnen we zo’n dag niet organiseren. Er was voor ieder wat wils en we kijken er weer goed op terug, ondanks dat het om 16.30 uur werd afgesloten met een fikse regenbui…

.

Gelukkig was het toen ook gelijk einde feestelijke dag!!!

 

 

 

Website:  www.kindervreugdhaarlem.nl speeltuinvereniging  e-mail: kindervreugd70@hotmail.com  k.v.k. 40596888

Reageren is niet mogelijk